Fillers

Fillers

Fillers har blivit ett samlingsnamn för allt som man sprutar in i huden, för att få bort rynkor och återställa en del av åldersförändringarna i huden, nämligen bristen på kollagen. Det finns permanenta fillers bla.a. silikonbaserade preparat som aldrig försvinner. Så finns det semipermanenta, dvs med lång livslängd men som så småningom försvinner t.ex. Radiesse som är  calciumoxalatkristaller ( som finns i vårt skelett ) upplösta i en sockerlösning. Så har vi de som används mest idag, hyaluronsyrapreparaten som försvinner efter några år. Hyaluronsyrepreparaten  har många fördelar; de är kroppsegna, dvs kroppen känner igen dem. De bryts ner efter några år, vilket gör att man kan anpassa materialets mängd och lokalisation till patientens eventuellt ändrade utseende på grund av vikt, ålder etc. De hjälper till att bygga upp och strukturera kroppens eget kollagen  och kanske det viktigaste av allt, det går lätt att ta bort. Man ger då en injektion med hyaluronidas ,ett enzym som bryter ned hyaluronsyran snabbt och tar bort preparatet om så önskas.

Man kan ha djupa fåror, rynkor eller bara ”skrynklig hud”. Hyaluronsyra t.ex. Restylane, Juvederm skapar en volymökning. När Hyaluronsyran bryts ner binder den sig till vatten vilket gör att effekten kvarstår längre. Hur länge effekten kvarstår är individuell och bland annat beroende av ålder, hudtyp, livsstil samt eventuell muskelaktivitet men blir ofta långvarig och efter fler behandlingar blir intervallen mellan dessa allt längre. Man får sedan också en sekundär effekt genom att hyaluronsyran förbättrar hudens stödsubstans, kollagenet vilket ger en kraftigare och mer elastisk hud.

Hyaluronsyragelen injiceras i små mängder under huden med en mycket tunn nål och resulterar i att rynkor slätas ut och en volymökning uppnås. För behandling av rynkor behövs i allmänhet ingen annan bedövning än s.k. EMLA-kräm, en bedövningssalva som påstrykes ca 30 min före injektionen. En behandling går oftast ganska fort, ca 15-30 min. Stockholmskliniken har behandlare som är Certifierade för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare.Läs mer på http://estetiskainjektionsradet.se/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev