Pigmentfläckar

Pigmentfläckar

Pigmentfläckar kan vara flera olika saker; allt ifrån fräknar till solfläckar eller andra hudförändringar. Det är därför viktigt att någon läkare med vana av hudförändringar får diagnosticera märket/förändringen innan man startar någon form av behandling. Ett melanom kräver stor kirurgi med ordentliga marginaler, medan en  seborrhoisk keratos s.k.”åldersvårta” bara går att skrapa bort i lokalbedövning. Små utstående svagt pigmenterade ”födelsemärken” i ansiktet går att bränna bort med diatermi . Små och stora fräkenlika pigmentfläckar på huden ,”åldersfläckar” oftast mest besvärande i ansiktet och på handryggar går utmärkt att ta bort med en sorts ljusbehandling som kallas IPL intensivt pulserande ljus.

Behandling med IPL på pigmentfläckar

Pigment absorberar ljus och omvandlas till värme i de cellerna som innehåller för mycket pigment. Denna behandling passar både för ansikte, hals, dekolletage och händer. Ellipse IPL behandling erbjuder kliniskt bevisad behandling av solskadad hud, som omfattar både kärl och pigmenteringar.

Hur går Ellipse IPL behandlingen till?

Behandlingen fungerar genom att rikta välkontrollerade pulser av ljus i epidermis, det övre hudlagret. Ljuset absorberas av två av kroppens egna naturliga kemikalier -. Melanin i de bruna pigmenterade områdena och hemoglobin i de röda blodkropparna, ses i t ex ytliga blodkärl. Båda dessa pigment omvandlar ljusenergin till värme. Denna värme används för att förstöra de delar av cellerna där melaninet är lagrat, och att skada väggarna i blodkärl som försörjer blod till de områden där t ex. ytliga blodkärl syns. Det synliga ljuset som produceras av Ellipse I²PL-systemet kontrolleras noga för att producera rätt puls längd och rätt mängd energi för att förstöra målet utan att skada omgivande vävnad.

Boka din IPL behandling här BOKA

Händer före och efter en behandling med IPL / Pia Forsslund

Pigmentfläck före och efter en behandling med IPL / Pia Forsslund

Pigmentfläck före och efter en behandling / Pia Forsslund

Före och efter en behandling

Före och efter tre behandlingar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev